Kepti svogūnų žiedai tešloje

Kepti svogūnų žiedai tešloje

Kepti svogūnų žiedai tešloje yra vienas populiariausių užkandžių. Todėl ir variantų kaip juos kepti galybė, tačiau dažniausiai kaip bekeptume visaip jie skanūs. Štai vienas iš variantų, kuriam pagaminti reiks:

Svogūnai
Miltai
Krakmolas
Gazuotas vanduo
Kiaušinis
Džiovintas bazilikas
Mairūnas
Juodieji, raudonieji, baltieji, žalieji pipirai
Kmynai
Druska
Aliejus

Svogūną pjaustome žiedais (labai nenuploninti 0,5 cm-1 cm). Tada pasidarome prieskonių mišinį iš: baziliko, mairūno, šviežiai maltų pipirų ir druskos. Pusėje gauto prieskonių mišinio ir šaukšto miltų išvoliojame žiedus ir paliekame kelioms minutėms, kad prieskoniai įsigertų, o dėl miltų geriau tešla prilips. Tuo metu maišome tešlą iš 5 šaukštų miltų, 1 šaukšto krakmolo, kiaušinio, kmynų (kiek mėgstate) ir gazuoto šalto vandens (jo pilame tik tiek, kad tešla gautusi tirštoka). Tada supilame likusį prieskonių mišinį ir gerai išmaišome. Merkiame žiedus į tešlą ir kepame gerai įkaitintame aliejuje, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Iškeptus žiedus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą aliejų. Užkandžiauti svogūnų žiedus geriausia su įvairiais mėgstamais padažais.

Post Author: admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *