Salotos su baltuoju ridiku
Vienas iš sezoninių salotų – mišrainių receptų. Kodėl sezoninių, o todėl, kad žiemą dažnai valgome baltąjį ridiką ir patiekalus iš jo. Šiai mišrainei reikalingi produktai:
- Agurkas
- Svogūnų laiškai
- Baltasis ridikas
- 2 virti kiaušiniai
- 5 pievagrybiai
- Pekino salotos
- Majonezas
Ridiką sutarkuojame su burokine tarka. Agurką, pievagrybius ir Pekino salotas supjaustome juostelėmis. Kiaušinius pasmulkiname. Smulkintus agurkus, ridiką, pievagrybius ir salotas sumaišome su trupučiu majonezo, kurį galima pakeisti grietine. Ant viršaus beriame smulkintus kiaušinius ir smulkiai pjaustytus svogūno laiškus. Į šią mišrainę taip pat galima dėti smulkiai pjaustytų virtos ar keptos vištienos (ar kitos mėsos) gabaliukų. Skanaus!